Mistä on kyse?

Moottoroidussa varjoliidossa käytetään hyväksi moottorin aiheuttamaa työntövoimaa. Lentäminen tapahtuu hyvässä säässä, yleensä aamuisin ja iltaisin kun tuulet ovat tasaisimmillaan. Lentäjällä ja mahdollisella kyytiläisellä on yhteinen pelastusvarjo hätätapauksia varten.

Lähtö tehdään vastatuuleen muutamallajuoksuaskeleella, jota helpottaa moottorin aiheuttama työntövoima. Yleensä juoksu kestää noin 10-20 metriä, jonka jälkeen lentäjä ja mahdollinen matkustaja nousee ilmaan.

Lentäminen tapahtuu yleensä muutamien satojen metrien korkeudessa jopa kaksi tuntia ja niin lähellä laskeutumispaikkoja, jotta harvinaisessa moottorin ongelmatilanteessa päästään laskeutumaan turvallisesti.
Useimmiten moottori sammutetaan laskuun muutenkin.
Varjoliitimellä voidaan liitää todella pitkälle ilman moottoriakin, mutta liitopituus riippuu vallitsevista sääolosuhteista. Tyynellä säällä lennettäessä nopeudet ovat noin 40 – 60 kilometriä tunnissa.

Laskeutuminen tehdään aina vastatuuleen. Laskeutuessa eteenpäin menevä vauhti on niin hidas, ettei juoksuaskelia tarvitse ottaa. Laskeutuminen suoritetaan aina niin, että lentäjä ja mahdollinen kyytiläinen laskeutuvat jaloilleen.